C-Medical Academy webinarium

Allt Du behöver veta om BPH och prostatabehandling

– Innehållet är riktat till personer inom vården

I samarbete med Astellas

Se webinariet

Kommer robotoperationer och laserteknik att ta över BPH-behandlingen i framtiden? Hur bra är TUMT och TURP? Lyssna på ledande urologer som presenterar lärorika fall. Jonas Hugosson, Magnus Annerstedt, Sonny Schelin, Göran Ahlgren och Gunnar Aus diskuterar en viktig patientgrupp som ofta får stå tillbaka när SVF och andra vårdprocesser tar allt mer plats inom urologin. Vi visar även en film där dr Annerstedt opererar en transvesikal adenomenukleation med robot mm.

Webinariet riktar sig till vårdpersonal. Det är 90 min.

Möt vår kunniga panel

Jonas Hugosson

Jonas Hugosson

Professor i urologi och överläkare

2016 fick han Nordiska Medicinpriset för sina vetenskapliga studier. Jonas föredrag kommer att ta upp aktuella guidelines och riktlinjer vid behandling av godartad prostataförstoring och överaktiv blåsa.

Gunnar Aus

Gunnar Aus

Docent och överläkare

Gunnar Aus är docent med lång erfarenhet av benigna operationer vid BPH. Han utför ca 100 TURP varje år och har varit ledande inom EAU för framtagande av riktlinjer som berör urologer från hela Europa.

Sonny Schelin

Sonny Schelin

Urolog och överläkare

Sonny Schelin är en mycket välkänd och kunnig urolog som har arbetat i Kalmar där han utvecklat tekniker och forskat inom BPH, mikrovågsbehandling vid godartad prostataförstoring.

Magnus Annerstedt

Magnus Annerstedt

Överläkare

Magnus Annerstedt är överläkare på C-Medical i Göteborg och i Stockholm. Han är en av Sveriges mest erfarna robotkirurger och utbildar urologer i hela världen. Magnus utför bl a adenomenuklation i robot.

Göran Ahlgren

Göran Ahlgren

Docent och överläkare

Verksam vid Perituskliniken. Göran är kunnig inom området och är en av de urologer i Sverige som utför laserbehandling vid BPH.

%

Över 50% av alla män drabbas och lider av sina besvär.

Vad kan sjukvården göra?

Tillsammans med några av Sveriges ledande urologer går vi igenom riktlinjer och alternativ för behandling av BPH och överaktiv blåsa. 

Vilka patienter ska opereras? Ska man alltid starta med farmaka?

Hur använder man TUMT?

Vilken plats har robotkirurgin inom BPH-behandling?

Kan lasern ersätta traditionella metoder? Hur väljer vi ut patienter till respektive behandling?