Prostatacancer

– C-Medical erbjuder snabb diagnostik och behandling.

Har du blivit diagnosticerad med prostatacancer och vill diskutera robotoperation?

 Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom några dagar för en konsultation kring din vård. Hos oss kan du bli opererad om du har en privat sjukvårdsförsäkring eller väljer att själv betala för din operation.

Bli kontaktad för rådgivning

Innehar du privat sjukvårdsförsäkring?

3 + 1 =

Behandlingar vid prostatacancer?

Vid tidig prostatacancer har läkaren bedömt att sjukdomen inte har spridit sig till andra organ. Då finns det goda möjligheter att bli helt botad.

 

Behandlingsalternativ

Det finns tre olika behandlingsmöjligheter:

  • att tills vidare vänta med behandling, så kallad aktiv monitoreringVid aktiv monitorering anser vi att man måste informera patienten om att bästa möjliga resultat vad gäller biverkningar som impotens går förlorat om man väljer bort möjligheten till operation i ett tidigt skede.
    Vetenskapliga studier har visat att ca 50 % av patienter som går på aktiv monitorering senare kommer att opereras. Man har dock inte sett någon ökad risk att dö av sin cancer men livskvalitetsfaktorer som impotens samt risken för att behöva kompletterande strålbehandling är inte tillräckligt studerade. Vi rekommenderar därför ganska sällan aktiv monitorering annat är om patienter har en kort förväntad överlevnad pga hög ålder eller sjuklighet eller om fyndet av cancer är mycket litet.
  • att operera bort prostatakörteln, vilket på C-Medical framförallt görs med hjälp av robotteknik men även med öppen kirurgi. Vi följer alla patienters biverkningar som impotens och inkontinens och vid tidigt upptäckt cancer är risken för detta mindre än 5 % vid våra operationer.  Robotoperation leder normalt till kortast möjliga sjukskrivning och snabbast återhämtning.
  • strålbehandling kan också vara ett alternativ.

Dina behov i fokus

C-Medical har några av Europas bästa kirurger för operation av prostatacancer. Vi erbjuder dock alla som vill second opinion hos strålbehandlingsläkare.

När våra läkare, i samråd med dig, bestämmer sig för en behandlingsplan tas inte bara hänsyn till själva cancersjukdomen utan också till dina tidigare sjukdomar, ålder och allmänna hälsotillstånd.
I det nationella vårdprogrammet för prostatacancer finns information som är riktad till män med tidig prostatacancer. Informationen kan du få av din kontaktsjuksköterska.

Var behandlas prostatacancer?

Dessa kliniker inom C-Medical Sverige är vana att diagnosticera och behandla prostatacancer.

Här hittar du våra kliniker

Hitta din klinik i kartan.

Store locator is loading from StoreRocket Store Locator Widget..