Rezüm

Godartad prostataförstoring (BPH) kan komprimera urinröret, vilket leder till svårigheter att urinera eller en fullständig blockering av urinröret. Rezüm är en vattenångbehandling av prostata som använder den naturliga energin som finns i vattenånga för att krympa den del av prostata som ligger mot urinröret och därmed öppna urinvägarna igen.

När ska jag ångbehandla prostata?

Godartad prostatahyperplasi (BPH) drabbar ungefär hälften av alla män mellan 51 och 60 år och upp till 90% av män över 80 år. Förstoringen komprimerar urinröret och kan leda till urineringsproblem i varierande grad.

Tillståndet leder ofta till täta besök på toaletten – även på natten, en plötslig lust att urinera eller en känsla av att du inte kan tömma dig helt eller bara producera små volymer urin.

Dessa problem måste undersökas noggrant av en urolog och kan behandlas med olika metoder. Baserat på kliniska fynd och dina subjektiva sjukdomar kommer urologen att rekommendera den behandling som är bäst för dig.

Hur går det till?

Ingreppet utförs via urinröret i lokalbedövning mot prostata och urinrör. Instrumentet förs in i urinröret och vattenångan skjuts in i prostatavävnaden via en liten nål som sticks in i prostata. 4-8 stick behövs beroende på storlek på prostata. Du får vila en stund men kan gå hemma samma dag. Efter behandlingen får du en kateter som får ligga på plats i 4-10 dgr innan ett dragningsförsök görs.

Var kan jag göra Rezüm?

Dessa kliniker inom C-Medical Sverige erbjuder Rezüm.